Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Bárányhúsos csorba leves. recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 400 g bárányoldalas
» 2 ek olívaolaj
» 60 g vöröshagyma
» 60 g gyökér
» 200 g sárgarépa
» 200 g burgonya
» 150 g ceruzabab (vagy zöldbab)
» 20 g liszt
» 1 gerezd fokhagyma
» só
» tört színes bors
» 1 ágacska friss tárkony (vagy 1 mk szárított)
» 1 citrom
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A zöldségeket vágjuk 1x1 cm-es kockákra, a ceruzababot 3 cm hosszúra, majd kezdjük el dinsztelni a forró olajon.
6-7 perc után adjuk a zöldségekhez a megmosott, kisebb darabokra vágott oldalast, és tovább pároljuk, amíg a hús kifehéredik.
Ekkor szórjuk meg liszttel, jól keverjük össze, majd öntsük fel vízzel, vagy húsalaplével.
Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a tárkonyt.
Forraljuk fel, szedjük le a keletkező habot, majd lefedve, kb. 1 órán át főzzük alacsony hőfokon.
Megjegyzés / tipp:

Ha mirelit, már blansírozott ceruzababot használunk, elég, ha a főzési idő utolsó negyedében adjuk a leveshez.
Akkor jó, ha a hús szinte leesik a csontról.
Amikor elkészült, keverjük hozzá a friss citromlevet.
Tálaláskor tejföllel és friss tárkonnyal kínálhatjuk.
Jó étvágyat!
0 komment 0 ember kedveli archangels-jophiel
2012.06.03 14:17
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
zöldségeket vágjuk, forró olajon, keletkező habot, friss citromlevet, bárányoldalas, húsalaplével, blansírozott, zöldségekhez, zöldségeket, Bárányhúsos, ceruzababot, citromlevet, kifehéredik, vöröshagyma, kínálhatjuk, ceruzababot, tárkonnyal, dinsztelni, Tálaláskor, használunk, negyedében, Forraljuk, megmosott, darabokra, keletkező, szárított, borsozzuk, fokhagyma, sárgarépa, ceruzabab, olívaolaj, vöröshagyma, gyökér, sárgarépa, burgonya, ceruzabab vagy zöldbab, liszt, gerezd fokhagyma, tört színes bors, citrom,
kovászos ubi télre kólás flakonban
2 komment 25 ember kedveli
Rokfortos rántott csirkemell burgonyapürével
0 komment 5 ember kedveli
Aszalt sárgabarackos túrógombóc!
0 komment 2 ember kedveli
Akácvirág-ital
0 komment 8 ember kedveli
Krémtúrós-barackos pite citrommázzal
0 komment 5 ember kedveli
Tiroli Almás rétes
0 komment 6 ember kedveli
Kenyérlángos- tökipompos kicsit másképp
0 komment 39 ember kedveli
Különleges sörös muffin
0 komment 9 ember kedveli
Vargabéles
0 komment 5 ember kedveli
Pehelykönnyű burgonyás pogácsa
1 komment 14 ember kedveli
Párolt banán
0 komment 2 ember kedveli
Ananász torta fejjel lefelé
0 komment 3 ember kedveli
Gombapaprikás
0 komment 4 ember kedveli
Szederleves tejfölösen
0 komment 1 ember kedveli
Fűszeres keleti csemegék
0 komment 2 ember kedveli
Káposzta saláta
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.